Poliția Locală Craiova nu a fost sesizata pentru aplanarea vreunui conflict de natura electorala in Bariera Valcii

0
453

Urmare solicitării de informații în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, înregistrată la Poliția Locală a Municipiului Craiova sub nr. 40.852/19 august 2020, cu privire intervenția în aplanarea unui posibil incident electoral desfășurat în cartierul Bariera Vâlcii, facem următoarele precizări:

„Poliția Locală a Municipiului Craiova nu a fost sesizată cu privire la fapte de încălcare a legii în cartierul Bariera Vâlcii și nu a intervenit pentru aplanarea vreunui conflict de natură electorală.
-De asemenea, niciun echipaj al Poliției Locale nu a primit ca misiune să intervină la întâlnirile electorale desfășurate pe raza municipiului Craiova pentru asigurarea măsurilor de ordine, nici direct prin dispeceratul instituției și nici prin dispeceratul Poliției Municipiului Craiova.
-Poliția Locală a Municipiului Craiova asigură intervenția la evenimentele semnalate prin Serviciul Unic de Urgenţă 112 pe principiul „cel mai apropriat poliţist de locul evenimentului intervine”, în funcţie de atribuţiile stabilite prin actele normative aflate în vigoare raportat la Planul de Ordine și Siguranță Publică al municipiului Craiova – în acest caz Poliția Locală a Municipiului Craiova nefiind solicitată pentru a interveni în cartierul Bariera Vâlcii.

Facem precizarea că, începând cu data de 16 martie 2020 (urmare intrării în vigoare a Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României) și până pe data de 14 septembrie 2020 (potrivit HG nr. 668/14 august 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României), Poliția Locală a Municipiului Craiova se află sub coordonarea operațională a Inspectoratului de Poliției Județean Dolj – Poliția Municipiului Craiova și execută acțiunile/misiunile stabilite prin Dispoziția Șefului Inspectoratului Județean de Poliție al Județului Dolj, sub coordonarea directă a șefului Poliției Municipiului Craiova.”

Sursa: Comunicat de Presa – Politia Locala Craiova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.