Olguta Vasilescu, 10 ani în fruntea organizației municipale PSD Craiova!

0
866

Sâmbătă, 08.10.2022, PSD Craiova si-a ales noua conducere pentru următorii doi ani!

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu și-a prezentat raportul de activitate în  fața colegilor de partid:

„De la cele mai simple lucrări de reparații,  până la cele mai mari investiții,  de la cel mai periferic punct al orașului și până în centru, de la cel mai mic magazin de cartier până la marile centre comerciale, de la cei mai tineri până la cei mai în vârstă,  de la cel mai sărac până la cel mai bogat, atenția și eforturile noastre se concentrează pe dezvoltarea armonioasă a orașului într-un mediu sustenabil pentru viitor. Aceste valori descriu spiritul PSD Craiova, care își duce la indeplinire angajamentele făcute și este responsabilă în fața cetățenilor.  O echipă puternică,  unită și performanță,  cu o conducere capabilă de lucruri mărețe și cu planuri ambițioase pentru orașul nostru.

Construim nu doar un oraș, ci și un viitor comun pentru noi toți,  pentru copiii noștri,  pentru generațiile actuale și luptăm pentru Craiova și pentru locul ei pe harta României!”

Edilul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, are numeroase realizări la nivel administrativ, reușind reabilitarea a peste 100 de străzi,  introducerea a 29000 m de canalizare, reabilitarea si construirea până în momentul de față a 123,8 km din ISVARNA FIR 2, cel mai mare proiect de infrastructură în derulare finanțat de Comisia Europeană.  De asemenea în sănătate a făcut investiții importante,  construind un spital și reabilitând celelalte trei spitale din subordinea minicipalitatii, infrastructura școlară a avut parte de fonduri importante, efectuându-se lucrări de reparații la 59 clădiri școlare și administrative din Craiova, toate școlile au fost dotate cu mobilier nou, iar 33 baze sportive școlare au fost reabilitate și dotate cu echipamente noi.

Transportul public nu a fost uitat, urmând ca 30 de autobuze electrice și 17 tramvaie moderne să fie livrate în câteva luni. Alte 16 autobuze electrice au fost deja achiziționate , 2 tronsoane ale liniei de tramvai, reabilitate din fonduri europene. 4 trasee școlare au fost implementate în premieră pentru Craiova.

Ca și proiecte de viitor, vor întra în execuție de anul următor parcari supraetajat,  780 locuri de parcare în zone aglomerate, 2 locații  pe Calea București, Judecătorie, Piața Centrală,  zona parcului N. Romanescu, Energetic; Dracul Park- parc tematic în Romania; Pasajul Gârlesti , un proiect care va ajuta decongestionarea traficului în zona și va fi un culoar eficient pentru Drumul Expres Craiova-Pitesti.

Trei parcuri întră în reabilitare : Parcul Pedagogic, Fantasy Parc și Valea Șarpelui.

Construcția unii Spital de Pediatrie , compus din subsol, parter și 6 etaje cu o suprafață de peste 10000 mp.

Lia Olguța Vasilescu a fost aleasă, cu unanimitate de voturi , președintele PSD Craiova pentru următorii doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.