Jovenel Moise – presedintele Haiti a fost asasinat in propria casa

0
534

 Președintele Haiti – Jovenel Moise, a fost asasinat în propria casă de mai multe persoane neidentificate. Asasinii au atacat azi-noapte reședința privată a acestuia si l-au împușcat mortal.

Prim-ministrul interimar Claude Joseph a anunțat că un grup de persoane neidentificate au atacat reședința privată a președintelui haitian, peste noapte și l-au împușcat. Totodată, soția acestuia a fost rănită în atac.

Miercuri, 7 iulie, în jurul orei 01:00, un grup de persoane neidentificate, inclusiv unele care vorbeau spaniolă, au atacat reședința privată a președintelui și l-au rănit mortal. Prima Doamnă a suferit răni de la gloanțe“, a precizat Claude Joseph, care a anunțat că el va prelua conducerea țării.

Primele imagini de la asasinarea preşedintelui statului Haiti, Jovenel Moise, din noaptea de marţi spre miercuri,  au apărut pe Internet. În video apar mai mulţi bărbaţi înarmaţi care au luat cu asalt reşedinţa acestuia, din cartierul Pelerin din Puerto Principe. Soţia preşedintelui a fost rănită în atac şi este spitalizată.

În imaginile postate pe Internet se văd mai multe persoane înarmate care coboară dintr-un SUV în faţa reşedinţei preşedintelui, apoi se aud mai multe focuri de armă şi, în final, este surprinsă plecarea asasinilor cu un convoi de maşini. Preşedintele haitian Jovenel Moise a fost asasinat după un raid al unei bande înarmate asupra reşedinţei prezidenţiale din capitala Port-au-Prince în jurul orei locale 1 noaptea (08.00 ora Romaniei).

S-a declarat starea de asediu in Haiti, care este al doilea nivel pe o scală de trei – starea de urgenţă, starea de asediu, iar cel mai ridicat nivel de alertă este starea de război.

Ca urmare a intrării în vigoare a acestei dispoziţii, graniţele s-au închis, iar legea marţială a fost impusă temporar, armata şi poliţia primind puteri suplimentare de a pune în aplicare legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.