Craioveanul Eugen Tone, Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor Politistilor Locali

0
791
Craioveanul Eugen Tone este presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor Unite din Politia Locala Romania.
În perioada 28-30 Mai, s-au desfășurat în Ploiești, la Hotel Tiara, ședintele Biroului Executiv, Consiliului Național și Congresul Extraordinar al Federației Naționale a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România.
S-au afiliat următoarele sindicate :
1) Sindicatul Politistilor Locali Bistrita
2) Sindicatul “Lege si Adevar” Mures
3) Sindicatul “ Soimul” Botosani
4) Sindicatul National al Politistilor Locali “Semper Fidelis”
5) Sindicatul Politistilor Locali Napoca
6) Sindicatul Politiei Locale Ramnicu Sarat
7) Sindicatul Politistilor Locali Iasi
8 Sindicatul Politistilor Locali Buzau
9) Sindicatul Politistilor Locali Calarasi
10) Sindicatul “Ordine si Siguranta” Brasov
În acest fel alături cele 3 sindicate fondatoare, respectiv Sindicatul Poliției Locale Mihai Viteazul, Sindicatul Politiștilor Locali și al Personalului Contractual Sibiu și Sindicatul Polițistilor Locali din Județul Gorj, Federația reprezintă interesele a peste 1100 de membri din poliția locală, urmând ca în cel mai scurt timp să întreprindă demersurile pentru obținerea reprezentativității la nivelul grupului de unități respective.
De asemenea s-a aprobat modificarea Statutului Federației, precum și modificarea componenței conducerii.
În cadrul Congresului Extraordinar, s-a aprobat noul Birou Executiv compus din :
Eugen Tone (Poliția Locală Craiova) – Președinte
Cosmin Alexandru Iordache (Poliția Locală Ploiești) – Prim-vicepreședinte
Cristian Georgiu (Poliția Locală Bistrița) – Secretar General
Florin Bulmagă (Poliția Locală Botoșani) – Vicepreședinte
Gheorghe Turc (Poliția Locală Cluj-Napoca) – Vicepreședinte
Totodată a fost aprobată, participarea Federației noastre, la înființarea, alături de alte federații similare ale polițiștilor locali din Europa (Spania și Italia), a unei CONFEDERAȚIEI EUROPENE a Federațiilor Sindicale ale Polițiștilor Locali , în vederea identificării comisarilor europeni care pot gestiona problemele poliției locale în blocul comunitar și desfășurării unei activități de lobby a Confederației la nivelul organismelor europene, în vederea adoptării unor directive sau decizii care să stabilescă drepturile profesionale recunoscute la nivel european pentru poliția locală.
Nu în ultimul rând s-au stabilit acțiuni concrete de obținere a drepturilor personalului poliției locale care vor include :
– Afilierea la o Confederație sindicală Națională și numirea unor reprezentați ai Federației în comisiile de Dialog Social la nivel ministerial precum și mandatarea reprezentării intereselor profesionale ale poliției locale la orice nivel de către Federație.
– Consultarea unei case de avocatură specializată în litigii de muncă și domeniul relațiilor de muncă, pentru pregătirea unui proces în numele membrilor în vederea aplicării prevederilor art. 35 lit. B din Legea Poliției Locale (încadrarea în condiții deosebite sau speciale a activității prestată de polițiștii locali).
– Tot pe această temă se vor transmite adrese către Guvern și CAS pentru aplicarea legislației în vigoare ce stabilește dreptul polițistului local la încadrarea activității în condiții de muncă deosebite sau speciale.
– Organizarea unei întâlniri cu conducerea Asociației Municipiilor din România.
– Elaborarea unui Manual de bune practici de intervenție pentru polițistul local, care să fie prevăzut ca anexă la H.G. nr. 1332 din 2010 privind aprobarea – Regulamentului cadru organizare și funcționare a poliției locale.
– Susținerea creării la nivelul unităților de învățământ din subordinea MAI, a unor clase cu profil de poliție locală și angajarea în mod automat a absolvenților.
– Angajarea în mod direct în polițiile locale, a celor ce sunt absolvenți ai specializărilor de poliție locală din sistemul universitar.
– Înființarea unei structuri centralizate (corp profesional) în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administraței, care să centralizeze și să coordoneze activitatea polițiilor locale la nivel national, din care să facă parte obligatoriu și reprezentanți ai Federațiilor Polițiștilor Locali.
– Aprobarea unui Statut al Polițistului Local care să cuprindă drepturile, obligațiile, incompatibilitățile, modalitatea de acces în poliția locală și desfășurarea carierei.
– Promovarea și prezentarea pe site, pagina de Facebook precum și în mass-media a acțiunilor specifice desfășurate de membri sindicatelor din Federație, și implicarea acestora activ printr-un dialog permanent cu cetățenii, pentru identificarea așteptărilor acestora, găsirii în comun a unor soluții la problemele respective, poate și a altor nevoi omise de legislația curentă în vederea desfășurării a mai bunei activități de către poliția locală, etc.
Asigurăm toți membri și colegii din polițiile locale, că suntem implicați real în munca sindicală, totodată nu vom promite multe lucruri, dar toți reprezentanții sindicatelor membre ale Federației sunt determinați să facă din această structură, pe baza dovezilor, ca urmare a demersurilor finalizate, singura organizație ce chiar iși dorește unitatea angajaților poliției locale și care să lupte permanent indiferent la ce nivel pentru aprobarea drepturilor salariaților din acest domeniu de activitate.
                                           Președinte,
                                           Eugen Tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.