Salubritatea sisteaza colectarea gunoiului in Craiova incepand cu 1 iulie

0
1008
„În cursul zilei de ieri, am demarat procedura de transmitere a notificărilor de încetare a tuturor contractelor de colectare a deșeurilor încheiate cu abonații noștri (persoane fizice, agenți economici, instituții publice și asociații de proprietari) în data de 1 iulie 2021. Decizia are la bază notificarea primită de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deșeurilor ADI EcoDolj prin care suntem înștiințați că, de la 1 iulie 2021, operatorul județean, asocierea condusă de Iridex Group Salubrizare, va începe prestarea activității de colectare a deșeurilor în municipiul Craiova. În vederea derulării în bune condiții a acestei perioade de tranziție:
  •  persoanele fizice ale căror contracte vor înceta în data de 1 iulie 2021 au obligația de a achita soldurile restante și de a returna, dacă este cazul, recipientele (de tip europubelă sau eurocontainer) primite în comodat de la Salubritate Craiova până la data de 15.08.2021. Cetățenii au obligația de a completa și transmite Direcției Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Municipiului Craiova declarația de impunere pentru stabilirea taxei speciale de salubrizare, în baza căreia vor fi impuși la plata taxei pentru serviciile de colectare a deșeurilor.
  • persoanele juridice (agenti economici, institutii publice etc.) ale căror contracte vor înceta în data de 1 iulie 2021 trebuie să achite soldurile restante și să restituie recipientele primite (dacă este cazul). De asemenea, au posibilitatea de a păstra aceste recipiente, cu condiția de a-și exprima în scris această opțiune (la adresa de e-mail craiovacurata@yahoo.com sau la registratura societății noastre din Craiova, strada Brestei nr. 129A) și de a achita contravaloarea acestora. În vederea încheierii contractului de colectare a deșeurilor cu noul operator, persoanele juridice vor fi contactate direct de către un reprezentant al acestuia sau se vor deplasa la unul dintre sediile acestuia (în Craiova, b-dul Nicolae Titulescu nr. 30B sau în comuna Malu Mare, str. Prelungirea Bechet km 7)
  • asociațiile de proprietari din Craiova vor fi notificate în următoarea perioadă asupra încetării contractelor de colectare în data de 1 iulie 2021. Acestea au obligația de a achita integral soldurile restante până la data de 15 iulie 2021. La fel ca în cazul persoanelor fizice proprietare ale unor gospodării individuale (case), persoanele fizice membre ale asociațiilor de proprietari trebuie să completeze și să depună la Direcția Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Municipiului Craiova declarația de impunere în baza căreia vor plăti taxa pentru colectarea deșeurilor.”
Noul operator de colectare a deșeurilor care va începe activitatea din 1 iulie 2021, Iridex Group Salubrizare, poate fi contactat la numărul de telefon 0251/979

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.