Ministrii propusi in guvernul Citu au trecut de votul comisiilor parlamentare de specialitate

0
473

Bogdan Gheorghiu, propus pentru funcţia de ministru al Culturii, a afirmat miercuri, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate, că schema de ajutor pentru producătorii străini de film a „moştenit-o”, a găsit-o la un institut de prognoză din subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG), „cu 200 şi ceva de milioane de lei pe hârtie, dar cu conturile goale”.

Orice om simte că există supra-încărcări ale aparatului bugetar, dar Guvernul nu îşi propune să dea afară angajaţi din sistemul public, a declarat, miercuri, ministrul propus pentru portofoliul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la finalul audierilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Ministrul propus la Sănătate, Vlad Voiculescu, a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

El a întrunit 20 de voturi favorabile.

Ministrul desemnat pentru portofoliul Transporturilor, Cătălin Drulă, a primit aviz favorabil, miercuri, în comisiile de specialitate reunite din Parlament.

Drulă a fost validat cu 18 voturi „pentru” şi 13 „împotrivă”.

Sorin Cîmpeanu, avizat favorabil miercuri de comisiile parlamentare de specialitate pentru preluarea funcţiei de ministru al Educaţiei, a declarat că, în perioada în care va deţine acest portofoliu, „va fi cu mandatul pe masă”.

Ministrul propus al Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, miercuri, întrebat dacă sunt necesare noi restricţii în perioada sărbătorilor de iarnă, că România trebuie să se uite cu mare atenţie la ce se întâmplă în Marea Britanie.

Ministrul propus pentru Tineret şi Sport, Eduard Novak, a afirmat, miercuri, în cadrul audierilor de către Comisiile reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat, că nu şi-a dorit niciodată să ajungă un politician, ci doar să fie un exemplu pentru alte generaţii din postura de campion olimpic.

Stelian Ion, propus ministru al Justiţiei, a declarat, miercuri, că nu va „abuza” de funcţie „pentru a interveni dur şi disproporţionat în activitatea procurorilor”.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.