ACŢIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR IMPUSE IN CONTEXTUL PANDEMIEI DE COVID 19

0
465

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai I.S.U. Dolj, D.S.V.S.A, D.S.P, A.N.P.C. şi I.T.M. Dolj, au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, la activităţile de verificare participând peste 450 de efective._*
În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/ deschise.
De asemenea, poliţiştii rutieri, în colaborare cu inspectori din cadrul I.S.C.T.R., au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane.
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 170 de societăți comerciale, 160 de locaţii de interes, 250 de mijloace de transport, fiind totodată legitimate peste 4.700 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 129 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 24.000 de lei, din care 114 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie şi 13 sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie.
Poliţiştii rutieri au aplicat 66 de sancţiuni contravenţionale, din care 14 sancţiuni conform Legii 55/2020, în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei, iar ca măsuri complementare au reţinut 8 permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare.
De asemenea, în această perioadă au fost constatate 5 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

*_Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ._*
*_Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!

Institutia Prefectului Dolj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.