Senatorul PMP de DOLJ, Radu Preda: De la Humulești la Hobița Gorjului si până în Cetatea Doljului!!!

0
772

„Nu sunt moldovean, dar când aud fraza celebră a lui Creangă: ”Nu știu alții cum sunt, dar eu, când ma gândesc la locul nașterii mele, îmi saltă și acum inima de bucurie!”, sunt de acord că ”veșnicia s-a născut la sat”, cum spunea un alt mare cunoscător al sufletului neamului nostru, de data asta un ardelean, în persoana lui Lucian Blaga. De altfel, dacă i-aș compara pe cei doi, ar fi ca și cum aș pune la poli opuși un țăran cu lustru de învățător de excepție și un intelectual în stare de cele mai rafinate și mai subtile cugetări filosofice. Și, cu toate acestea, cât de asemănători i-aș găsi, prin simplul fapt că au fost ROMÂNI. Ei bine, nu sunt nici moldovean, nici ardelean, dar sunt foarte mândru că sunt oltean și sunt și mai mândru că am avut și noi un reprezentant care a uimit o lume întreagă , deși nu s-a apucat să filozofeze despre disperare, asemenea lui Cioran sau să pună cap la cap ideologiile și religiile lumii, precum Mircea Eliade. Noi, oltenii îl avem pe Brâncuși, de care au auzit de la copii, până la adulții fără mare instrucție școlară. El este un țăran genial, un român autentic și unul ca el se naște o dată la o mie de ani. El este filonul de aur al permanenței noastre pe acest pământ.


Se spune, după mine, greșit, că Miorița, balada noastră populară, reprezintă tipologia noastră de resemnați, de obișnuiți să renunțăm înainte de a duce la bun sfârșit un lucru bun, de împăcați cu soarta, bună sau rea.
Pe de altă parte, alții sar prea repede la concluzii și ne găsesc prea iuți la mânie, cu sânge latin aprig și supărări aduse la extrem, cu excese de tot felul, înnegrind statisticile negative la tot ce înseamnă ”Așa nu!”.
Și, cu toate acestea, eu vă asigur că suntem eroii pozitivi, eroii ANTI- ORICE ”sună” fals sau ”miroase” dubios:
ANTI-CLAN
ANTI-PREFĂCĂTORIE
ANTI-COMPĂTIMIRE
ANTI-SĂRĂCIE
ANTI-MUNCA LA STRĂINI PE DOI LEI PARAUA
ANTI-VÂNZAREA DE ȚARĂ ȘI NEAM
ANTI-EDUCAȚIA PE TELE-SPONCI
ANTI-PROMISIUNI NEONORATE ȘI NEONORANTE
ANTI-CARNAGIU PE ȘOSELELE PATRIEI
ANTI-SPITALE TRIDIMENSIONALE INEXISTENTE
Așadar cele 10 ”porunci”. Îmi plac decalogurile, mi se par rotunde, ferme, elastice și ultimative.
Am mai vorbit despre Legea anti-clan. Nu glumim, suntem deciși să ne apărăm integritatea și dreptul la siguranța traiului liniștit și la adăpost de infracțiuni. Am mai spus-o și o repet și acum, în al doisprezecelea ceas: Nu putem trăi și munci într-o țară care îngroașă statisticile negative în privința traficului de persoane. Nu sunt nici Eliot Ness, nici Corrado Cattani, dar îmi fac din lupta ANTI-CLAN un mod de viață și o deviză pentru protecția și siguranța cetățeanului. Fiecare dintre noi are copii, familie, valori stabile de apărat. Nu este posibil să fim citați drept fruntea listei aflate pe masa Interpolului pentru trafic de persoane, femei și copii. Eradicarea rețelelor de exploatare a acestor persoane vulnerabile va fi prioritatea noastră. Vom face legi care să nu mai permită portițe de scăpare sau loc de interpretare în favoarea infractorilor. Trebuie să găsim responsabilul universal și să-l indicăm cu precizie, și, dacă vă gândiți doar o secundă la asta, o să ajungeți simplu la aceeași concluzie: Statul este principala piedică în pedepsirea exemplară a autorilor coșmarurilor noastre celor mai întunecate. Rețelele criminale nu ar putea exista fără această complicitate criminală. Cazurile care au șocat opinia publică în ultimul an sunt un exemplu edificator: fetele răpite și incendiate, sechestrate și traficate, siguranța și atitudinea sfidătoare a infractorilor că sunt mai presus de lege, toate acestea fac din România o țară de nefrecventat, o țară de risc.


Nu vreau să adormiți voi și copiii voștri cu frică, având sentimentul insecurității vieții zilnice într-un stat ”paralel” cu problemele noastre. Nu mai vreau să asist nici la răfuieli între bande rivale, nici la mutilarea sau uciderea celor care se străduiesc cum pot să ne apere, fără dotări tehnice adecvate, de cele mai multe ori fără măsuri de protecție strict necesare și mă refer la polițiști și jandarmi, vreau o țară ”ca afară”, și nu vreau să mai simt vreodată vreun sentiment de vină sau de neputință că ”lasă, mă, că merge și așa!”.
Dacă acum nu avem ce ne-am dorit și ce ne este necesar ca aerul: autostrăzi, drumuri asfaltate, racordări la gaze și la canalizare în toate cătunele patriei, spitale performante unde să fii tratat decent și să ai măcar un loc într-un pat, siguranță în școli și pe stradă, un nivel de trai atât de bun, încât să nu mai caute nimeni gaura covrigului în afara țării, șosele sigure și trafic auto liniștit, piețe unde produsele românești să poată fi desfăcute și vândute în siguranță și nu aruncate la rigolă, protejarea intereselor micului producător, nu al trusturilor străine, eu zic că suntem și noi de vină. NU am fost destul de vocali, nu ne-am făcut suficient de bine auziți și de văzuți, am rămas în fața Occidentului cu aceeași căciulă în mână, cu aceeași mentalitate de tolerați, nu de parteneri cu șanse egale.
Este momentul să schimbăm lucrurile și să ne scuturăm de prejudecăți și de limitele noastre.
Nu o putem face singuri. Doar împreună vom MIȘCA ROMÂNIA!
DUMNEZEU să ne ajute!”

Comandat de PMP Dolj, CMF11200012

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.