Maia Sandu , noul presedinte al Republicii Moldova

0
918

Maia Sandu are 48 de ani, este nascuta in Risipeni, in raionul Falesti. Este economista de profesie , in 2012 si 2015 a fost ministru al educatiei, in perioada iunie-noiembrie 2019 a fost prim – ministru. Nu este casatorita.

Maia Sandu, candidata proeuropeană, a câștigat la un scor categoric alegerile prezidențiale din Republica Moldova, potrivit rezultatelor oficiale, comunicate de Comisia Electorală Centrală.

Voturile în toate secțiile din Republica Moldova s-au terminat de numărat, fiind procesate deja astă noapte peste 99 la sută din date (2.124 de secții de vot din totalul de 2.143). Cum era de așteptat, Maia Sandu și-a mărit ecartul față de Igor Dodon și avea 57,09 la sută din voturi. Actualul președinte a fost votat de 42,9 la sută dintre alegători.

În diaspora, unde au fost numărate până acum 234.842 de voturi, un record, diferența dintre Maia Sandu și Igor Dodon este umilitoare pentru acesta din urmă. Maia Sandu a fost votată de 92,47 la sută dintre moldovenii aflați în străinătate, în timp ce Igor Dodon a luat numai 7,53 la sută din voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.