Profil de senator: Radu Preda. Cine sunt? Ce vreau?

0
1768

Cine sunt?

“Sunt Preda Radu Cosmin.
Sunt nascut in data de 18 iunie 1980, rodul dragostei a doi olteni, mama din Motatei si tata din Capreni. Copilaria si vacantele de vara si iarna, le-am petrecut la tara, unde am avut multe lucruri bune de invatat, de la trezitul de dimineata, la muncitul in gradina de zarzavaturi impreuna cu familia, dar si ce inseamna distractia pe ulitele satului, impreuna cu ceilalti copii.

Nu am fugit niciodata de munca, fiind obisnuit cu ea de mic.
Am studiat si am invatat foarte multe lucruri la liceul Traian Vuia, dar si in cadrul Facultatii de Mecanica, unde am avut parte de profesori de exceptie, care si-au pus amprenta pe formarea mea educationala.
Viata mea s-a schimbat din momentul in care am intrat in politica. In 1999 m-am inscris in PRM, fiind un patriot convins, care iubeste istoria si traditiile romanesti. Aici mi-am descoperit vocatia! Mi-am dat seama ca imi place sa ma aflu tot timpul printre oameni, sa am un dialog permanent cu ei, sa le aflu parerile, necazurile si neajunsurile, sa i ajut , atat cat pot, sa le spun tot timpul o vorba buna. In politica am pornit de jos, de la simplu membru, secretar, vicepresedinte si mai apoi presedintele organizatiei de tineret.
Activitatea profesionala
In perioada 2008-2012 am fost consilier judetean, ocupand si functia de director general la Directia de Cultura Dolj in anul 2009.
Adevaratele provocari in administratia publica locala au inceput in vara anului 2012, odata cu functia de director general la RAADPFL Craiova , urmata apoi, in perioada 2013 -2014 de functia de director general la RAT Craiova si incheind in 2015-2016 ca Administrator Public al Craiovei.


Din punct de vedere managerial consider ca mi-am facut treaba bine. Indiferent de pozitia profesionala pe care am ocupat-o am avut si am un respect deosebit pentru oameni. Mama, Dumnezeu sa o odihneasca, avea o vorba care mi-a ramas bine intiparita in minte: “ A respecta pe altii inseamna sa te respecti pe tine insuti!”.
Mereu am fost in slujba cetateanului, intodeauna am tratat lucrurile cu celeritate si am incercat sa fiu obiectiv.


Din decembrie 2016 am fost ales senator de Dolj in Parlamentul Romaniei.
Am fost presedinte al Comisiei de Cultura in perioada septembrie 2017 – septembrie 2019 si apoi, lider al grupului senatorial PSD (70 de senatori) din septembrie 2019 pana in octombrie 2020.
Ca si activitate parlamentara am avut 114 luari de cuvant , 129 initiative legislative, 7 motiuni , intrebari, interpelari.

Ce vreau?

Din momentul in care , dupa o munca politica de 21 de ani, fostii mei colegi de la PSD au renuntat la mine, fara niciun fel de evaluare , fara nici un fel de explicatie plauzibila, am avut sansa de a mi se oferi o mana de ajutor din partea Partidului Miscarea Populara.
Acesti oameni m-au primit cu bratele deschise si mi-au oferit posibilitatea de a candida pentru doljeni de pe pozitia unu la senat din partea PMP. Si pentru acest lucru, eu le multumesc!

Educația este o prioritate pentru noi

România are o rată a abandonului școlar timpuriu de 15,3%, iar media europeană este 11%. Mulți elevi din România nu au avut acces la educație în acest an pentru că nu au avut internet sau un computer, o tabletă la care să se conecteze.
Cele peste 5.500 de unități școlare fără internet cantaresc greu. Greu.
E obligatoriu să asigurăm internet gratuit în fiecare școală și transport gratuit pentru
elevi. Reducerea abandonului școlar trebuie să devină prioritate, mai ales în contextul crizei sanitare. Propunerile PMP țin de asigurarea Internetului în toate unitățile școlare, dar și de asigurarea unui computer pentru familiile vulnerabile.

 
Siguranta cetateanului este o prioritate pentru noi.

Va propunem o lege specială anti – clan.
Rețelele de trafic de persoane s-au întărit în ultimii ani, traficanții stau la umbra unei complicități criminale și au început să creadă că nu pot păți nimic. România și Irlanda sunt singurele state europene aflate pe lista de supraveghere a SUA în ceea ce privește traficul de persoane. Peste 70% dintre femeile traficate și găsite pe străzile din Occident sunt din România. Jumătate dintre victimele traficului de persoane de la noi sunt copii. Suntem în rapoartele Departamentului de Stat alături de Congo, Ciad sau Vietnam.
Legislația trebuie modificată și trebuie să devină mult mai aspră. Dar nu doar pentru traficanți, ci și pentru complicii lor din interiorul statului care ar trebui să își apere cetățenii. Rețelele infracționale nu pot exista fără această complicitate criminală.
89% dintre romani considera ca este nevoie de o lege speciala de destructurarea a clanurilor interlope cu ramuri adanc infipte in structurile statului.

 

Pensiile speciale sunt FURT din banul public si trebuiesc desfiintate imediat!
Plătim peste 12 miliarde de lei pensii speciale, în vreme ce, după zeci de ani de muncă, mulți dintre seniorii României au pensii rușinos de mici.
E totuși multă ipocrizie în jurul discuției despre eliminarea pensiilor speciale. Rămân faptele, însă. PMP e singurul partid care a înțeles pe deplin că nu se poate face dreptate în sistemul de pensii decât prin eliminarea pensiilor speciale. Singurul criteriu trebuie să rămână contributivitatea. Iar singurii care merită cu adevărat aceste pensii speciale sunt cei care și-au riscat viața pentru țară. Asta spune proiectul PMP din Parlament!
La fel ca la 2 tururi de scrutin, în Parlament s-a găsit rețeta unui blat imens când a venit vorba despre pensii speciale. Nici eliminate, nici impozitate. Doar legi neconstituționale. În realitate e simplu, iar CCR nu ar mai avea nimic de obiectat dacă: (1) am impozita partea necontributivă a pensiilor speciale în plată pentru fiecare prag; (2) am elimina pensiile speciale ce urmează să intre în plată. Politicienii sunt primii care ar trebui să nu aibă aceste pensii speciale. Parlamentari, primari sau președinți de consilii județene sunt primii pentru care trebuie să se elimine privilegiile.
PMP continuă lupta pentru eliminarea și impozitarea pe bune a pensiilor speciale!

Imunitate numai pentru declaratii. Parlamentarii nu se pot substitui justiei.

Reducerea numarului de parlamentari la 300
7.765.573 de români au votat în 2009 pentru 300 de parlamentari. PMP este singurul partid care respectă voința românilor și a depus 2 proiecte de lege pentru reducerea numărului de parlamentari. Vom lupta în continuare ca votul vostru să devină lege!

Poporul român este strâns legat de credință. Nu se poate vorbi despre români fără să-i asociezi cu Biserica. Cu Dumnezeu în suflet, strămoșii noștri au luptat pentru Independență, au făcut Marea Unire și au luptat în războaiele mondiale. De la Biserică a pornit și Revoluția din 1989.

Calea catre Dumnezeu este una simpla, este calea pe care suntem indrumati in momentele de ratacire si deznadejde, unde suntem luminati si iertati de pacate.

Vreau sa duc o politica pentru oameni si in folosul oamenilor. Sunt un om simplu si cu frica de Dumnezeu. Am cei sapte ani de acasa si nu am uitat de unde am plecat si cine m-a ajutat!

Impreuna miscam Romania!”, Radu Preda, senator PMP de Dolj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.