APIA suspenda temporar sesiunea de primire a cererilor pentru Masura 21

0
317

Potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), modificările sau completările aduse Măsurii 21 de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), prin Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – PNDR pentru sectorul legume-fructe şi cartofi se referă la completarea codurilor de cultură pentru legume cultivate în câmp, fructe şi cartofi eligibile, cu următoarele coduri aferente industrializării: 2517 (Cartofi timpurii, semi-timpurii şi de vară pentru industrializare); 3537 (Tomate câmp pentru industrializare); 3547 (Castraveţi pentru industrializare); 6547 (Caişi şi zarzări pentru industrializare); 6567 (Cireşi şi vişini pentru industrializare).

Pentru a beneficia de sprijin temporar, cu caracter excepţional, în sectorul legume-fructe cultivate în spaţii protejate (sere şi solarii), solicitantul trebuie să exploateze un teren agricol cu o suprafaţă de cel puţin 0,30 hectare, în conformitate cu datele înscrise în cererea unică de plată 2020, suprafaţa cultivată cu legume-fructe să fie de minimum 0,10 hectare, suprafaţa parcelei pentru legume de minimum 0,03 hectare şi suprafaţa parcelei pentru fructe de minimum 0,10 hectare.

Totodată, pentru a beneficia de sprijin temporar cu caracter excepţional în sectorul legume-fructe şi cartofi cultivate în câmp, solicitantul trebuie să exploateze un teren agricol cu o suprafaţă de cel puţin un hectar, în conformitate cu datele înscrise în cererea unică de plată 2020, suprafaţa cultivată cu legume-fructe şi cartofi de minimum 0,30 hectare, suprafaţa parcelei pentru legume şi cartofi de minimum 0,30 hectare, iar suprafaţa parcelei pentru fructe să fie de minimum 0,10 hectare.

Procesul de primire a cererilor de solicitare a sprijinului temporar, cu caracter excepţional, acordat fermierilor şi IMM-urilor care au fost afectaţi în mod deosebit de criza Covid-19 va fi suspendat vineri, 2 octombrie.

Sursa : Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.