O femeie hotărâtă va schimba destinele comunei Sălcuța după zeci de ani de administrație ineficientă. Aurica Giurcă, cu siguranță singura cale către o administrație modernă și o comunitate împlinită

0
1287

 

Comuna Sălcuța, aflată la nici 40 de kilometri de Craiova, este departe de ceea ce ar trebui să reprezintă o localitate la standarde europene. Cu doar un singur kilometru de drum asfaltat, fără apă potabilă sau canalizare, localnicii de aici au nevoi pe care vechile administrații nu au reușit să le împlinească. Fostul primar, deși a pornit o serie de proiecte, nu a apucat să le ducă pe toate la bun sfârșit din cauza unei interpretări a legii care l-a îndepărtat din funcție după trei ani de mandat. Cea care este acum hotărâtă să continue transformarea localității este chiar soția acestuia. Aurica Giurcă vrea să demonstreze că o femeie în fotoliul de edil-șef poate face adevărate minuni, de aceea s-a înscris în cursa electorală.
„M-am născut și am crescut în Sălcuța, așa că am în sânge dragostea pentru această comună. Timp de 11 ani am fost angajata Primăriei, astfel că am ajuns să îi cunosc pe oameni și problemele acestora. Știu ce le lipsește, ce își doresc de la un primar și sunt sigură că eu pot să fiu acea schimbare de care sătenii au nevoie. Chiar soțul meu a venit cu ideea de a candida, așa că știu că mă pot baza pe sprijinul acestuia, dar și pe cunoștințele pe care le-a dobândit în cei trei ani în care a fost primar. Am avut surpriza plăcută de a-i vedea pe consătenii mei încântați de ideea de a avea o femeie primar, astfel că nu vreau să îi dezamăgesc”, susține Aurica Giurcă.
Asfaltul, utilitățile și modernizarea învătământului din localitate vor deveni visuri împlinite pentru sătenii din cele patru sate ale comunei Sălcuța.
„Oamenii își doresc foarte mult să se asfalteze drumurile. Un singur kilometru de drum comunal a fost asfaltat în timpul mandatului soțului meu, dar mai sunt alți 9 kilometri care nu sunt modernizați, doar pietruiți. Deja 5,5 km vor fi realizați de către Compania Națională de Investiții, iar eu trebuie să găsesc finanțare și pentru restul. La fel de importantă este și realizarea rețelelor de apă potabilă și canalizare, un proiect amplu pentru care îmi iau angajamentul că se va realiza în timpul mandatului meu”, promite candidata la funcția de edil-șef.
În ceea ce privește școlile, acestea au nevoie de finanțare masivă pentru modernizare și dotare. În acest moment, școala din satul Tencănău nu funcționează pentru că nu poate asigura standardele minime pentru desfășurarea activității. Puținii copii care ar fi trebuit să studieze aici sunt transportați zilnic către școala din satul Sălcuța.
„Educația este foarte importantă, iar noi trebuie să le asigurăm copiilor condiții decente de studiu. Se vor face investiții pentru ca toate școlile să funcționeze. Prima pe listă este școala din satul Sălcuța, acolo unde sunt înscriși cei mai mulți copii. Este nevoie de toalete, încălzire centrală și alimentare cu apă. În plus, vom realiza și dotarea cu aparatură și echipamente didactice. Pentru desfășurarea în bune condiții a orelor de sport, am prevăzut și realizarea unei baze sportive la care să aibă acces toți tinerii”, susține Aurica Giurcă.
Pe lângă toate acestea, oamenii din localitate au avut și cerințe specifice, de la igienizarea cimitirelor și până la construcția unor poduri.
„Vreau să fiu un altfel de primar, un om apropiat de săteni, de nevoile lor, un om la care ei să găsească înțelegere și rezolvarea problemelor. Am de gând să merg în fiecare sat, lună de lună, pentru a vedea cu ce se mai confruntă localnicii și a găsi soluții pentru ei. În această campanie am aflat că au nevoie de un cimitir curățat și întreținut, dar și de acces mai ușor către câmpurile agricole și către drumul județean. Astfel, am prevăzut în planul meu igienizarea de urgență a cimitirelor, dar și investiții pentru construirea a patru poduri, două în Tencănău și două în Sălcuța. În acest moment, aceste căi de acces sunt impracticabile sau nesigure”, explică candidata.
Convinsă că este omul potrivit la locul potrivit, Aurica Giurcă promite că le va demonstra oamenilor din Sălcuța că o femeie sfințește locul și este capabilă să facă administrație la cel mai înalt nivel. Pentru că s-a înscris în cursa electorală din partea Partidului Social Democrat, aceasta îi așteaptă pe cei care au curajul să voteze o femeie la Primărie să îi dea votul de încredere pe 27 septembrie.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Judeteana DOLJ, Executat de Ziarul de Sud S.R.L.,  CUI Mandatar financiar coordonator 21200019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.