Iulian Burtea, candidatul PSD la primăria Cârna

0
327

Cu o experiență de peste 14 ani în administrație, Iulian Burtea, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Cârna, este omul potrivit pentru revitalizarea zonei.
Extrem de serios, ambițios, fiu al satului, cârnean prin naștere, educație și dorință, Burtea și-a propus dezvoltarea economică a comunei. Candidatul PSD provine dintr-o familie respectabilă, este căsătorit și are o fetiță în vârstă de șapte ani.
”După inundațiile din anul 2006, m-am hotărât să revin în localitate. Mi-am refăcut casa părintească în care trăiesc și acum. Iubesc comuna natală, vreau revitalizarea acestei zone. Sunt un fiu al satului, iar oamenii mă percep astfel, sunt tânăr, cu putere de muncă, vreau dezvoltarea comunei. Iubesc casa părintească, iubesc pământul pe care am crescut, mă bucur că am revenit și știu că aici, în satul meu natal vreau să îmi cresc copilul. La fel de mult îmi doresc ca tinerii să nu mai plece de acasă, să punem împreună în valoare resursele naturale ale zonei. Vreau ca toate aceste case rămase doar de vacanță să fie iar locuite, este o zonă cu un peisaj mirific și potențial extraordinar, vreau revitalizarea acestei zone bogate”, a spus Iulian Burtea.


Și-a propus foarte multe proiecte pe care să le implementeze în comună, își dorește foarte mult accesarea de fonduri europene, crearea de locuri de muncă pentru oameni. Migrația din ultimii zeci de ani a dus la îmbătrânirea satelor doljene.
”Este păcat, avem oameni capabili, extrem de muncitori pe care îi putem mobiliza în dezvoltarea satelor. Crearea locurilor de muncă este prioritară pentru mine, oferindu-le oamenilor stabilitate financiară îi determini să își întemeieze familii, să rămână acasă. Administrația locală trebuie să le vină în sprijin cu tot ce este posibil, să îi ajute. A contat enorm pentru oameni, de exemplu, reabilitarea Căminului Cultural, la care am contribuit și eu alături de doamna primar. Cu o capacitate de 195 de locuri, reabilitat din fonduri de la Compania Națională de Investitții în perioada 2014 – 2016, căminul este un punct de reper cultural al comunei. Vreau să continuăm să investim pentru ca oamenii să beneficieze de canalizare, de o infrastructură modernă de drumuri, de un învățământ în unități reabilitate și dotate corespunzător, de o administrație transparentă”, a completat candidatul PSD la funcția de primar al comunei.


În ultimii patru ani, în comuna Cârna a fost înființată o piață rustică, proiect realizat din Fonduri Europene, au fost asfaltate străzile rurale – proiect realizat din fonduri PNDL; alimentare cu apă; iluminat stradal cu leduri, proiect realizat din fonduri de la bugetul local; supraveghere video în comună, proiect realizat din fonduri de la bugetul local. Școala din comună a fost izolată termică printr-un proiect realizat din fonduri de la bugetul local, iar grădinița a fost modernizată. Cabinetul medical și farmacia au fost renovate și modernizate.


Urmează patru ani în care poate să dovedească că prin multă muncă localitatea poate fi modernizată, resursele naturale exploatate, frumusețea zonei promovată.
”Știu că nu este ușor, însă știu de asemenea că împreună putem reuși. Avem alături Consiliul Județean Dolj, am experiența anilor de administrație, experiența acumulată alături de Elena Titiroagă. Punctele forte ale ofertei mele electorale sunt următoarele: proiect canalizare – FNDI – 12.500.000 lei + TVA; proiect Centrul Social Cârna din care derivă POCU – 520.000 lei; proiect amenajare camping – 554.000 lei; achiziție clădire de la fosta cooperativă pentru realizare Centru Multifuncțional; reabilitare drumuri de exploatație. Avem în plan găsirea unei forme juridice de asociere împreună cu comunele învecinate pentru introducere gazelor naturale în localitate. Am enumerat doar câteva, însă cu siguranță nu mă voi opri aici! Comuna Cârna continuă investițiile pentru dezvoltarea localității!”, a completat Iulian Burtea.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Judeteana DOLJ, Executat de Ziarul de Sud S.R.L.,  CUI Mandatar financiar coordonator 21200019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.