Ilie Dodocioiu – soluția perfectă pentru continuarea dezvoltării comunei!

0
730

Investiții de peste cinci milioane de euro în localitatea Malu Mare

Localitățile din Zona Metropolitană a Craiovei au cunoscut în ultimii ani o dezvoltare fulminantă. Malu Mare este una dintre cele mai dezvoltate comune din proximitatea Craiovei. Cu o infrastructură rutieră modernă, cu unităţi de învăţământ reabilitate și dotate corespunzător, cu sistem de canalizare funcţional. Ilie Dodocioiu a dovedit că se poate, este cel care a ridicat gradul de dezvoltare a localității și care va continua cu siguranță modernizarea zonei și în mandatul 2020-2024. Ilie Dodocioiu este candidatul PSD la primăria Malu Mare!


”Promisiunea dată este datorie curată” este deviza candidatului PSD la funcția de primar al comunei Malu Mare. S-a ghidat după acest principiu și a dovedit că se poate ca o comună să fie aliniată ca și condiții cu o localitate urbană.
Localitatea a cunoscut în ultimii ani o evoluție vizibilă. S-a investit masiv în infrastructura stradală, în modernizarea condițiilor de învățământ, dar și în alte domenii menite să le ofere cetățenilor din comună condiții de trai la nivel occidental.
”În ultimii ani, investiția în infrastructură a fost prioritară pentru mine. Cu bani de la bugetul local au fost asfaltați 2 kilometri de drumuri pe străzile Teilor și Pinului, în zona Selgros, 3 kilometri de drumuri pe străzile Nucului, Bujorului, Aleea 4 Bujorului și parțial strada Liliacului, din Satul Preajba Veche. Cu fonduri alocate de Consiliu Județean au fost asfaltați 4 kilometri de drum județean, în satul Preajba Veche, pe străzile Trandafirului și, parțial, Liliacului. Nu ne oprim însă aici, în desfășurare se află alți 6,45 kilometri de drumuri în satele Preajba Veche și Malu Mare, în valoare de peste 9,5 milioane lei fără TVA, cu fonduri proprii”, a spus Ilie Dodocioiu.


Sume importante pentru investiții au fost obținute de către primăria Malu Mare din fonduri europene. S-au accesat aproximativ un milion de euro prin AFIR pentru asfaltări în Malu Mare, Preajba Veche și Preajba Nouă. La sfârșitul anului 2019, primăria Malu Mare a semnat un contract de finanțare în valoare de 310 milioane lei prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI), pentru încă 11 kilometri de drum în satele comunei. Proiectul tehnic a fost deja depus pentru decontare și au fost obținute avizele pentru demararea investiției.
Un alt obiectiv menit să dezvolte nivelul de trai al cetățenilor este extinderea și finalizarea canalizării, cu realizarea de cămine pentru branşarea individuală a locuitorilor. Se intenționează implementarea unui sistem de canalizare în satul Preajba Nouă (zona Selgros), în lungime de 18,2 km. Este vorba de un proiectul dezvoltat împreună cu Compania de Apă Oltenia, în cadrul Masterplanului Judeţean privind alimentarea cu apă şi evacuarea apelor uzate în judeţul Dolj. Comunei Malu Mare alocată suma de 4,9 milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană.
Investiții importante au fost făcute și în educație. Unitățile de învățământ au fost reabilitate și modernizate. Au fost anvelopate Grădinița Preajba, dar și Școala Generală din Malu Mare, iar Liceul Tehnologic „Ing. Ionete Aurelian” din Malu Mare a fost reabilitat.
”În satul Malu Mare, am reușit implementarea unui proiect pentru construirea unei grădinițe pe o suprafață de 530 mp, din fonduri europene. Copiii preșcolari aveau nevoie de o grădiniță modernă, dotată la standarde europene. O investiție importantă pentru petrecerea timpului liber este construirea unui miniteren de sport multifuncțional, cu tribune (60 de locuri) și nocturnă, printr-un proiect AFIR. Valoarea acestei investiţii este de 55.000 de euro”, a completat candidatul PSD.
Pentru siguranța cetățenilor, a fost implementat un sistem de supraveghere video în Malu Mare, Preajba Veche și Preajba Nouă.


Administrația locală a găsit soluții și pentru cetățenii care sunt nevoiți să își schimbe documentele de identitate, înființând în comună un Serviciu de evidență a populației.
Urmează patru ani cu investiții importante în toate domeniile. Prioritatea numărul unu însă rămâne reţeaua de alimentare cu gaze naturale în satele Malu Mare, Preajba Veche şi Preajba Nouă.

“În aproximativ două săptămâni va fi finalizat studiul de fezabilitate pentru acest proiect. Până în sărbătorile de iarnă, vom termina toată procedura de concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale, procedurile pentru acordarea concesiunilor. Un proiect pe care îmi doresc foarte mult să îl materializez în comună este construirea unui stadion la standarde europene. Am și identificat locul în care să fie amplasat, în spatele cișmelei din Comună. Voi investi în continuare în educație, sport, dar și domeniul social”, a completat primarul.
Astfel, va fi reabilitată și modernizată grădiniţa din satul Preajba Veche. În Preajba Nouă, zona Selgros, va fi construită o grădiniţă after school prin CNI (Compania Naţională de Investiţii), pe un teren de 2170 mp. Tot cu sprijinul CNI, candidatul PSD și-a propus construirea unei săli de sport cu 180 de locuri.
Un alt proiect important pentru Ilie Dodocioiu este susţinerea bisericii “Sfântul Ştefan şi Sfântul Gheorghe”, din satul Preajba Veche. În apropierea lăcașului de cult va fi construit un spaţiu prevăzut cu sală de mese, bucătărie, toalete, mobilat şi dotat corespunzător pentru organizarea de pomeni, parastase şi alte evenimente, asemănător cu cel construit în satul Malu Mare.
“Modul în care comuna Malu Mare arată este cartea de vizită care mă reprezintă. Tocmai din acest motiv, promit să țin cont de fiecare sugestie a locuitorilor, să ofer o administrație transparentă care are în centrul său nevoile cetățeanului. În următorii patru ani, știu cu siguranță că împreună vom dezvolta comuna, că vom atrage investitori, că vom atrage foarte mulți tineri în această zonă cărora le vom oferi un nivel de trai asemănător comunelor occidentale”, a mai spus candidatul PSD, Ilie Dodocioiu.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Judeteana DOLJ, Executat de Ziarul de Sud S.R.L.,  CUI Mandatar financiar coordonator 21200019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.