Ionuț Octavian Barbu – candidat la funcția de primar la Cerăt

0
494

La ieșire din Segarcea spre sudul județului, comuna Cerăt a cunoscut în ultimii opt ani o dezvoltare permanantă pe toate planurile, iar mare parte din această evoluție se datorează primarului Ionuț Barbu. Primul gospodar al localității de două mandate, din 2012 și până în prezent, Ionuț Barbu și-a dedicat toată priceperea și cunoștiințele pentru binele și bunăstarea celor peste 4000 de locuitori. De aceea oamenii i-au întors încrederea și îl votează să le fie primar și să ducă la bun sfârșit planurile de dezvoltare pe care le-a pregătit pentru Cerăt.
Ultimele două mandate au însemnat proiecte pe bandă rulantă la Cerăt: de la investiții în sănătate și educație, până la atragerea de investitori și crearea de noi locuri de muncă, dar trecând și prin domenii precum agricultura sau tradițiile, primarul Barbu le-a bifat pe majoritatea și va continua să le pună în practică.
În ceea ce privește domeniul sănătății, primarul a ridicat un dispensar nou și a reușit să îl doteze cu cele necesare pentru cei doi medici de familie care își desfășoară activitatea în noul local.
“Educația a fost unul dintre domeniile în care am investit de la bun început, pentru că acești copii sunt viitorul comunei și viitorul nostru, iar noi suntem obligați, într-un fel, să le asigurăm familiilor accesul la educație în condiții decente și normale. Școala gimnazială nr. 2 a fost reabilitată și modernizată, a beneficiat de investiții din fondurile proprii -ale primăriei și a fost dotată cu mobilier, dar și cu grupuri sanitare noi. Am continuat investițiile pentru tineri și am alocat bani pentru construirea terenului de fotbal cu gazon sintetic” a spus primarul Barbu.


Candidatul PSD pentru noul mandat de primar la Cerăt a fost cel care a dotat comuna cu sistem de monitorizare video, cel care a înființat Serviciul de Colectare a Deșeurilor și cel care a înființat și Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor din comuna Cerăt.
În ultimii opt ani, mai multe străzi de interes local au fost asfaltate, însumând peste 2,4 kilometri.
Ionuț Barbu a acordat o atenție deosebită și laturii spirituale și a fost alături de oameni, care i-au cerut să sprijine biserica. A făcut-o cu fonduri și a dotat biserica Sfântul Ioan Gură de Aur cu centrală electrică, a schimbat tocăria și geamurile și are în plan să schimbe și învelitoarea lăcașului de cult.
Tot în acest mandat, Ionuț Barbu a semnat și contractul pentru Obiectivul “Sisteme de alimentare cu apă și canalizare în sistem centralizat”, iar multe dintre proiectele pe care le-a implementat au fost făcute în urma accesării de fonduri europene. “Doar împreună putem reuși și After School la școala gimnazială nr. 2 sunt câteva dintre proiectele aduse în comună. Proiectele vin în sprijinul comunității locale – cum ar fi cursurile de formare profesională recunoscute în spațiul european – și pot însemna în viitor locuri de muncă mai ușor obținute de oameni” a mai spus Ionuț Barbu.
Seria investițiilor a cuprins și finanțări de afaceri din domenii non-agricole, precum service auto, salon de înfrumusețare, patiserie, brutărie, iar cu fonduri europene, s-au achiziționat în comună mai multe utilaje, necesare mai ales în perioada sezonului rece.
Planurile candidatului PSD pentru următorii patru ani sunt la fel de mărețe și utile pentru cetățenii din Cerăt. Începerea lucrărilor la sistemul de apă și canalizare în sistem centralizat, amenajarea Centrului Civic sau construirea unei săli de sport și a unei baze sportive sunt doar câteva dintre ele.
„Sperăm să atragem cât mai mulți investitori pe raza localității, care vor avea parte de tot sprijinul autorităților locale pentru a crea mai multe locuri de muncă. Am contactat deja câțiva mari jucători de pe piețele comerciale și am nădejdea că pe viitor, Cerătul se va dezvolta foarte mult. Îmi doresc să continui seria de modernizări de străzi de interes local și am în plan asfaltartea a încă 12,36 kilometri în comună” a declarat cadidatul PSD pentru funcția de primar la Cerăt.
Reabilitarea, modernizarea și dotarea Căminului Cultural, amenajarea de locuri de joacă pentru copii și îmbunătățirea iluminatului public sunt alte câteva planuri pe care Ionuț Barbu le va pune în practică în viitorul cel mai apropiat.
“Le mulțumesc oamenilor din Cerăt că mi-au acordat încrederea și votul lor pentru aceste mandate. Îi asigur că implicarea mea nu doar că va fi aceeași, dar mă voi zbate să fac mult mai multe pentru comună. Am demonstrat în toți acești ani că întotdeauna am fost apropiat de oameni. Cu siguranță, voi rămâne alături de ei și pe viitor” a ținut să precizeze Ionuț Barbu.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Judeteana DOLJ, Executat de Ziarul de Sud S.R.L.,  CUI Mandatar financiar coordonator 21200019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.