Cu Adrian Glăvan (PSD) oraşul Bechet se poate dezvolta în continuare

0
1074

Oraşul doljean Bechet face paşi mici dar siguri spre modernizare. La final de mandat, primarul Adrian Glăvan a făcut un bilanţ al activităţii sale şi a vorbit şi despre proiectele pentru locuitorii aşezării dunărene, în calitate de candidat pentru un nou mandat din partea PSD.

Când vine vorba despre un clasament al celor mai importate realizări din mandatul 2016-2020, Adrian Glăvan spune cu nu poate face un top 3, considerând că toate investiţiile au importanţă. Având deja experienţă în administraţie, după ce în perioada 2012-2015 a fost viceprimar, iar la finalul mandatului trecut a îndeplinit atribuţii de primar, Glăvan spune că nu este nici greu nici uşor să fii pe scaunul de edil-şef.
„Nimic nu e uşor, dar pot spune că nu a fost nici foarte greu. La început e greu, dar după ce realizezi nişte lucruri îţi dai seama că a meritat efortul. Mai ales dacă îţi place ce faci”, explică Glăvan.

Cu drumurile ne apropiem de 97-98%

Investiţiile în educaţie, recreere şi infrastructură au fost pe agenda primarului şi a colaboratorilor săi.
„Am finalizat campusul şcolar, important e că a fost dus la capăt cu brio acest proiect. Şi drumurile sunt foarte importante, ne apropiem de sută la sută, acum, ca şi procent, suntem undeva la 97-98% gata.
În 2017 am finalizat recepţia la o reţea de extindere a reţelei de apă. A fost foarte greu de realizat pentru că a durat mult, a început undeva în 2009. E un proiect la care eu am lucrat un an numai să fac recepţia, vorbesc de documentaţie. Am mai făcut un teren de sport sintetic multifuncţional în incinta parcului şi o scenă pentru evenimente, care ne este de mare folos. Când avem nevoie o dată, de două ori pe an, ne putem face evenimentele după ce program vrem noi, nu mai depindem de alţii. Am făcut şi clădirea de la stadion. Era un proiect la nivel naţional, începuse mai de mult şi la noi, se făcuse construcţia, cabine arbitri, echipe, dar nu era finalizată, risca să se degradeze şi astfel acei bani care au fost băgaţi erau degeaba”, explică Adrian Glăvan.

S-au plantat 1.500 de pomi ornamentali

Autorităţile din Bechet s-au preocupat şi de zona verde. S-au plantat de pomi ornamentali, aproximativ 1.500 de bucăţi, de-a lungul străzilor importante din oraş şi vom continua. Pe lângă faptul că înfrumuseţează locurile unde sunt plantaţi, pomii aduc şi oxigen, fiind foarte necesari în această zonă mai aridă a judeţului.
Amenajări în piaţă (hală de brânză, mese, platformă, alei), un sistem de supraveghere video sunt alte două investiţii necesare pentru comunitate.

Proiectele oraşului Bechet pentru 2020-2024

Oferta electorală a primarului Glăvan pentru 2020-2024 cuprinde: modernizare de străzi – 12 kilometri, alei pietonale – 10 kilometri, modernizare bulevarde, reabilitare cămin cultural şi grădiniţă, amenajarea unui loc de joacă la blocurile din centru, dar şi alimentarea cu gaze naturale.
O parte din proiectele mai sus enumerate sunt deja în lucru. „Multe sunt pregătite. La proiectul cu 12 kilometri de străzi avem licitaţie, am depus la CNI. În ceea ce priveşte alimentarea cu gaze naturale, suntem parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Gaz SE Dolj. Probabil că în 15 septembrie se va termina studiul de fezabilitate. Căminul cultural necesită reabilitare, iar grădiniţa o putem aduce la stadarde mai ridicate. Noi am mai făcut o biserică foarte veche, de aproximativ 150 de ani, pe strada Jiului, lângă şcoala veche. Este o ruină şi am încercat să îi dăm valoare pentru că din înscrisuri se pare că de acolo ar fi pornit comunitatea din Bechet”, a adăugat Adrian Glăvan.

„Ştiu problemele oamenilor pentru că suntem o comunitate mică”

Bechetul, un oraş în care investiţiile private nu sunt aşa multe, care dispune de puţin teren extravilan şi unde exista promisiunile unui pod peste Dunăre spre Bulgaria, încearcă să treacă la următorul nivel.
Glăvan, candidatul PSD pentru un nou mandat de primar, vorbeşte cu oamenii în campanie despre lucrurile care chiar pot fi realizate şi nu face promisiuni fără acoperire.
„Când ne luăm un angajament, mergem înainte. Este datoria mea şi a echipei mele să ajutăm. Avem experienţă. Campania merge foarte bine, chiar mai bine decât mă aşteptam. Oamenii sunt bucuroşi că discută cu noi, le spunem realităţile, nu le promitem ce nu putem face. S-a discutat de pod peste Dunăre, dar sunt lucruri care ne depăşesc pe noi, ca autoritate locală. Dacă va fi să fie, foarte bine, dar nu pot promite eu. Cât există circulaţie spre Bulgaria sunt anumite sectoare care se mai dezvoltă, dar noi ca şi autoritate locală pentru a ne dezvolta avem nevoie de un capital. Ştiu probleme oamenilor, pentru că suntem o comunitate mică, fiind foarte mulţi plecaţi în străinătate, ne cunoaştem, ne intersectăm periodic. Pentru cei care merg la vot pe 27 septembrie mesajul meu este să voteze exact cum doresc, spre binele lor şi al localităţii”, a încheiat Adrian Glăvan, un primar gospodar, dornic să dezvolte localitatea în trăieşte.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Judeteana DOLJ, Executat de Ziarul de Sud S.R.L.,  CUI Mandatar financiar coordonator 21200019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.