Radu Preda: „PSD vine cu patru modificari la rectificarea bugetara: Majorarea pensiilor, cresterea salariilor profesorilor, sustinerea deschiderii anului scolar cu fonduri de la bugetul de stat si suplimentarea cu 400 milioane de lei a fondurilor pentru Start-Up Nation.”

0
2421

PSD vine cu patru modificari la rectificarea bugetara: Majorarea pensiilor, cresterea salariilor profesorilor, sustinerea deschiderii anului scolar cu fonduri de la bugetul de stat si suplimentarea cu 400 milioane de lei a fondurilor pentru Start-Up Nation.

Așa cum știți cu toții, în această pandemie, tot greul a fost lăsat de Guvernul PNL pe seama autorităților locale. Le-au dat sarcini și obligații, dar nu și banii necesari. Iar aleșii locali au făcut tot ceea ce trebuia să facă Guvernul, inclusiv la începerea anului școlar… unde același Guvern cinic și incompetent a pasat toate măsurile și toată răspunderea tot pe umerii autorităților locale. Ceri școlilor învățământ online, digitalizare, conectare la internet, separatoare în clase, uscătoare electrice – inclusiv la toaletele din curte…, dar nu dai 1 leu de la Guvern pentru aceste lucruri!

PSD va vota pentru îndreptarea acestui lucru în Parlament! Am propus un amendament prin care bugetele consiliilor județene să fie suplimentate cu 1 miliard de lei. Nu pe culori politice, cum a făcut Ludovic Orban! Ci în funcție de numărul de locuitori ai fiecărui județ!

A doua propunere a PSD vizează respectarea unei promisiuni față de dascălii din România: de la 1 septembrie salariile cadrelor didactice să fie majorate, așa cum prevede Legea votată deja în Parlament, dar amânată la nesfârșit de Guvernul Orban.

Să le ceri profesorilor să meargă în linia întâi, să susțină un an școlar organizat haotic de acest guvern, să își riște sănătatea pentru că guvernul nu le asigură măști de protecție, deși era obligat prin Codul Muncii, să facă ore suplimentare – să le ceri toate aceste lucruri, dar să le tai în același timp toate drepturile deja câștigate este cinic și revoltător!

A treia modificare majoră vizează majorarea punctului de pensie cu 40%.
Dacă bagă iar placa cu ”nu au bani”, atunci să își dea demisia!
Rolul guvernului este să crească economia, nu să crească buzunarele proprii. Au mințit luni de zile că au banii în buget, pentru creșterea de 40%. Acum s-au evaporat pe măști la suprapreț, pe achiziții dubioase, făcute în timp ce țineau românii în case, Pe tunuri ajunse acum pe masa DNA.

Cea de-a patra modificare vizează suplimentarea cu 400 de milioane de lei a fondurilor pentru Start-Up Nation. Nu putem lăsa acest guvern să-și bată joc de tinerii aflați la început de drum! Tineri care și-au riscat economiile și locurile de muncă pentru a începe o afacere pe cont propriu, bazându-se pe sprijinul de la Guvern. Au investit, au angajat oameni, iar acum Guvernul le spune că nu mai are bani! Nici pentru ei!

Mesajul PSD este foarte clar. Parlamentarii noștri vor vota aceste modificări la rectificarea bugetară. Iar toți cei care vor vota împotrivă trebuie să le explice celor cărora le cer acum votul CUM au votat ei ÎMPOTRIVA comunităților locale pe care vor să le conducă, ÎMPOTRIVA profesorilor și pensionarilor, ÎMPOTRIVA tinerilor care și-au riscat totul pentru a pune o afacere pe picioare!
Și nu uitați!! În ziua votului, Puterea aparține fiecăruia dintre dumneavoastră! Aveți grijă cui i-o încredințați pentru următorii 4 ani de zile!” a declarat senatorul PSD de Dolj, liderul senatorilor PSD din Senatul Romaniei, Radu Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.