Cristian Văduva – candidatul PSD pentru funcția de primar la Galicea Mare

0
1065

 

Cristian Văduva a hotărât să candideze pentru funcția de primar la Galicea Mare, după ce în ultimii 12 ani a manageriat mai multe unități de învățământ. Activitatea de la catedră, dar și de la conducerea școlilor l-a determinat să își propună să schimbe lucrurile nu doar în unitățile școlare, ci și în comunitate.
“În activitatea profesională, preocuparea principală a fost perfecționarea didactică prin diverse cursuri, susținerea gradelor didactice în învățământ, implicarea în activități sportive cu copii și promovarea sportului românesc oina. În funcția de director, am dovedit calității manageriale, diferite aptitudini și competențe sociale și organizatorice pe care le-am folosit în scopuri bine structurate reușind să duc la îndeplinire obiectivele propuse. Sunt adeptul lucrului în echipă și consider comunicarea și colaborarea ca fiind cheia rezolvării tuturor problemelor” a precizat Cristian Văduva.

Chiar și din postura de director de școală, Văduva a participat activ la dezvoltarea localității: a reușit să atragă la nivelul comunei trei cursuri europene de calificare pentru femeile din localitate: două de BABY-SITTER și unul de antreprenoriat, în urma cărora participantele au obținut diplomă de calificare și o remunerare. Activitatea omului de la catedră s-a mai concretizat în trecut și prin inițierea de proiecte umanitare prin care am ajutat bătrânii și copiii nevoiași ai comunei oferindu-le un zâmbet în prag de sărbătoare.

“Am implementat mai multe proiecte, precum cele privind dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi a abilităţilor practice, antreprenoriale cum ar fi Târgul micilor gospodari, organizat anual în luna octombrie de elevii învățământului primar, cât și alte proiecte derulate la nivelul școlii. Am dorit, astfel, să-i implic pe copii și părinți în activități gospodărești, reușind să creez o legătură între școală – familie – comunitate” a mai spus candidatul PSD pentru funcția de primar.

Cristian Văduva se poate lăuda însă nu doar cu o bogată experiență didactică. În urmă cu patru ani, a obținut un post de consilier local, funcție care l-a ajutat să înțeleagă nevoile cu care se confruntă locuitorii, să identifice obiectivele care trebuie atinse pentru a rezolva cerințele comunității.

La Galicea Mare e nevoie de prelungirea rețelei de apă potabilă. Cristian Văduva a discutat cu oamenii din comună, iar aceștia i-au cerut să rezolve această problemă. De aceea, în capul listei de priorități se află obținerea de fonduri în vederea realizării a două mari proiecte: cel de prelungire a rețelei de apă dar și cel care prevede realizarea canalizării în comună. De asemenea, curățarea și amenajarea șanțurilor și rigolelor pentru preluarea apei meteorice este un aspect care se impune rezolvat și pe care viitorul primar și l-a propus.

“Dezvoltarea comunei Galicea Mare se poate face prin atragerea de investitori. Am în plan o serie de măsuri prin care voi prezenta oportunitățile zonei, dar și facilitățile și beneficiile pe care le-ar putea obține cei care vor să investească aici. Poziționarea comunei pe drumul european este un atu pe care îl vom valorifica, mai ales că atunci când voi fi primar voi moderniza toate drumurile de interes local și regional. Mă bazez pe echipa de la centru, în frunte cu domnul Cosmin Vasile, viitorul președinte al Consiliului Județean Dolj, ca un bun cunoscător al comunei și al situației din județ” a declarat Cristian Văduva.

Proiectele privind educația pe care le propune pentru Galicea Mare includ construirea unui teren de sport pentru elevii școlii gimnaziale Galicea Mare, precum și reabilitarea căminului cultural și dotarea școlii gimnaziale Galicea Mare cu mijloace moderne pentru a stimula performanța.

“De-a lungul carierei mele ca profesor și director am dovedit spirit organizatoric, respect de sine și față de ceilalți, abilități de comunicare și colaborare, onestitate, diplomație, calități ce mă recomandă pentru a candida la funcția de primar. Candidez la funcția de primar al comunei Galicea Mare cu dorința de a reușii să inițiez proiecte mai mari care să ducă la dezvoltarea comunei pentru a oferii locuitorilor un nivel de trai mai bun! Am datoria de a încerca să ofer cetățenilor comunei noastre o alternativă reală, viabilă, credibilă, o alternativă care să răspundă nevoilor oamenilor!”

Nu în ultimul rând, curățenia în comună va fi făcută ca la carte, promite Cristian Văduva, care are în plan și construcția de platforme betonate pentru pubelele de depozitare a gunoiului.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Judeteana DOLJ, Executat de Ziarul de Sud S.R.L.,  CUI Mandatar financiar coordonator 21200019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.