Cernătești continuă cu un edil dedicat: Costel Trăistaru

0
1590

 

Comuna Cernătești, compusă din cinci sate, fiecare cu nevoile și problemele sale, a reușit să iasă la lumină în ultimii patru ani, de când primar este Costel Trăistaru, care candidează pentru un nou mandat din partea PSD. Costel Trăistaru se bazează pe experiența administrativă și pe realizările de până acum, care nu sunt deloc puține. Urmează, în anii care vor veni, investiții in infrastructura rutieră, în cultură și în sănătate, domenii extrem de importante pentru oamenii din Cernătești.
Patru ani, din 2016 până în 2020, comuna Cernătești a văzut ce înseamnă schimbarea în bine, grație investițiilor realizate de către echipa primarului Costel Trăistaru. Iluminatul public în comună a fost refăcut în totalitate, primăria reușind să introducă și sistemul centralizat de alimentare cu apă, iar localitatea are acum un after school nou, dar și un teren de sport sintetic și un dispensar medical nou.


Infrastructura rutieră a fost și ea considerabil îmbunătățită, atât prin implicarea primarului Trăistaru, cât și prin susținerea financiară oferită de administrația județeană PSD. Astfel, au fost refăcute șanțurile pe lungimea drumului județean și au fost decolmatați versanții, drumul județean DJ 606B Rasnic Oghian a fost asfaltat și la fel și drumul comunal DC 120 Țiu-Gogoșu. Străzile din comună au fost asfaltate, ulițele laterale și drumurile comunale au fost pietruite, fiind reabilitate, totodată, podul și podețele peste pârâul Rasnic în satele Țiu și Cernătești. În comună au mai fost realizate cadastrări importante, fiind întocmit și amenajamentul pastoral.

„În ultimii ani, împreună cu echipa mea, am făcut tot ce ne-a stat în putere pentru a atrage fonduri și pentru a aloca fonduri de la bugetul local pentru investițiile importante din comuna noastră. Știm că nimic nu se face ușor și, de aceea, doresc să le mulțumesc oamenilor din comună pentru sprijinul arătat și pentru faptul că au avut încredere în noi. Venim, acum, în fața dumnealor, cu noi proiecte menite să continue dezvoltarea comunei și sunt sigur că lucrurile vor merge cel puțin ca până acum”, a explicat candidatul PSD pentru fotoliul de primar al Cernăteștiului, Costel Trăistaru.

Cula Cernăteștilor, atracția turistică din comună

Din punct de vedere cultural, Biserica monument istoric „Sfântul Nicolae” a fost renovată, iar în curând, comuna Cernătești va fi pusă pe harta turistică prin reabilitarea Culei Cernăteștilor, un proiect pe fonduri europene realizat cu sprijinul necontenit al administrației doljene PSD.


„Doresc să le mulțumesc celor din administrația județeană PSD, care au arătat interes și nu s-au lăsat până când pe Cula Cernăteștilor au fost puse schelele și au fost demarate lucrările. Avem o șansă enormă să devenim un punct important de atracție turistică și sperăm ca asta să ne ajute din toate punctele de vedere. Este păcat să lăsăm istoria să se piardă și, iată, suntem norocoși că avem alături de noi oameni profesioniști, care înțeleg importanța acestor monumente istorice caracteristice zonei Olteniei”, a mai spus Costel Trăistaru.
În ceea ce privește viitorii ani, edilul comunei le propune oamenilor, pentru noul mandat, construirea a trei dispensare medicale în comună, ridicarea unui cămin cultural și a unei săli de evenimente, precum și un nou teren de sport sintetic, pe lângă cel existent deja în comună. Mai mult decât atât, Costel Trăistaru și echipa sa vor să reabiliteze Conacul „Săulescu” din satul Rasnic Oghian și sa  demareze asfaltarea străzilor laterale.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Judeteana DOLJ, Executat de Ziarul de Sud S.R.L.,  CUI Mandatar financiar coordonator 21200019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.