Profil de Primar: Lia Olguta Vasilescu

0
13770

Lia Olguta Vasilescu candideaza din partea Partidului Social Democrat pentru un nou mandat de Primar al Craiovei. Olguta Vasilescu  a mai candidat  la aceasta functie de doua ori, prima data in 2012 , cand l-a invins in alegeri pe primarul in functie de atunci – Antonie Solomon si a doua oara in 2016, cand a castigat cu un scor zdrobitor alegerile, diferenta dintre locul unul si locul doi fiind de 45%.

Nu stiu cati dintre dumneavoastra va mai aduceti aminte cum arata orasul Craiova in anul 2012, dar cu totii suntem de acord, ca dupa 8 ani de administratie PSD, fata orasului este mult schimbata in bine.

REALIZARI PRIMAR LIA OLGUTA VASILESCU:

Una din problemele arzatoare ale orasului, in anul 2012 o reprezentau haitele de caini vagabonzi care umplusera cartierele craiovene, unde iti era frica seara sa iesi sa te plimbi. Problema rezolvata in mandatul  Olgutei Vasilescu.

Centrul Vechi: Va mai aduceti aminte cum arata in anul 2012?

Superaglomerat de traficul auto, cladirile vechi, in paragina, aratau deplorabil.

Cum arata acum?

De departe unul din cele mai frumoase, dacanu cel mai frumos centru vechi din Romania. S-au reabilitat cladirile, iar toate firele de curent, telecomunicatii, internet, cablu, s-au introdus in subteran. S-a schimbat pavimentul, s-a interzis traficul auto, s-au deschis terase, restaurante si baruri, dezvoltandu-se si industria HORECA locala.

Stadionul Ion Oblemenco: Noul stadion , o investitie de peste 50 de milioane de euro, cu 30.000 de locuri, bijuteria orasului nostru, templu al fotbalului  a fost construit

pentru a deschide drumul spre performanta, creandu-se conditii la standarde europene.

Reabilitarea si modernizarea spatiilor verzi din oras: Gradina Botanica, Parcul  Nicolae Romanescu, parculetul Mihai Bravu, parculetul de la Pedagogic etc.

Reabilitarea si modernizarea spitalelor din subordinea Primariei Craiova:

Spital nou Filantropia: constructia unui spital nou pe scheletul de la Spitalul Victor Babes. Investitia a costat  6 milioane de euro si s-au folosit fonduri, doar de la bugetul local. Spitalul a fost dotat cu aparatura moderna, la standarde europene.

Spitalul Filantropia-Maternitate: cladirea a fost complet renovata si dotata cu aparatura.

Filantropia Pediatria: cladirea a fost complet renovata si utilata.

Spitalul de Boli Infectioase: Modernizarea tuturor sectiilor, s-a achizitionat aparatura, s-a schimbat mobilierul.

Spitalul de Neuropsihiatrie: Dotarea cu aparatura de ultima generatie, renovarea integrala a sectiilor si saloanelor. Acestea   sunt dotate cu butoane speciale pentru pacienti,  asistentele avand  bratari pe care se afiseaza numarul de salon si patul pacientului care a apasat butonul de panica, pentru a interveni rapid si cu promtitudine.

Sediu nou pentru Teatrul de Papusi „Colibri”: dupa ani de pribegie, teatrul are un sediu nou, complet renovat ,copiii bucurandu-se de spectacole de calitate, iar piesele de teatru jucandu-se cu casa inchisa.

Fabrica de Biscuiti ETI: atragerea , dupa 25 de ani , la Craiova  a unor investitori straini  care sa construiasca de la zero o fabrica de biscuiti, investind zeci de milioane de euro si creand sute de locuri de munca.

Canalizare si apa potabila: 60 km canalizare, 40 km apa in 3 ani de zile, mai mult decat s-a introdus in ultimii 25 ani.

Canalul Cornitoiu: casetarea canalului a scapat locuitorii din zona de mirosul insuportabil care persista de multi ani.

Locuri de joaca: s-a investit in Craiova si in locurile de joaca. In toate parculetele din oras au aparut locuri de joaca pentru copii.

Bulevarde si strazi ,trotuare, parcarile din spatele blocurilor asfaltate: s-a intervenit masiv la nivel de oras si s-au asfaltat cartierele Brazda, Sarari, Valea Rosie,    Rovine ,1 Mai, Craiovita Noua, Lapus-Arges. Bulevardele Caracal, Raului, Bariera Valcii, Calea Bucuresti; strazi in cartierele de case – Catargiu, Bariera Valcii, Brestei. Mai sunt lucruri de facut pe partea de asfaltare si furnizare utilitati in cartierele marginase ale Craiovei, dar  cu siguranta Lia Olguta Vasilescu poate duce la indeplinire si aceste deziderate.

Mai sunt foarte multe alte lucruri realizate de administratia condusa de Lia Olguta Vasilescu: reabilitarea Teatrului de Vara din Parcul Nicolae Romanescu, achizitia de autobuze  noi pentru transportul public,  modernizarea gradinii zoologice, firul II de apa Izvarna, parcarea subterana, reabilitarea termica a blocurilor, reabilitarea scolilor si gradinitelor din oras(dotarea cu locuri de joaca)  burse scolare pentru elevi, etc.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Judeteana DOLJ, Executat de Ziarul de Sud S.R.L.,  CUI Mandatar financiar coordonator 21200019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.