Senatorul Radu Preda: Somajul atinge cifre alarmante sub guvernarea liberala!

0
1220

„Locurile de muncă dispar pe zi ce trece fără ca Guvernul Orban să ia vreo măsură pentru susținerea oamenilor care rămân pe drumuri.
În ciuda minciunilor lansate de PNL că doar 684 de oameni și-au pierdut locul de muncă în această perioadă comparativ cu anul trecut, peste 1 milion de oameni sunt șomeri și au contractele de muncă suspendate ori se află în șomaj tehnic.
PNL pentru a nu pierde încrederea populației manipulează cifrele reale prezentate de Institutul de Statistică și nu ridică un deget pentru stimularea angajatorilor să păstreze fiecare loc de muncă.
PSD are soluții și le-a prezentat public:
-Stimularea firmelor care creează locuri de muncă bine plătite – ajutor de stat pentru firmele care fac investiții și creează locuri de muncă în zonele cu șomaj mai mare de 5%, și plătesc salarii cel puțin egale cu salariul mediu pe economie
– Stimulente pentru angajarea șomerilor – 3.000 lei/lună timp de 1 an plătit firmelor pentru fiecare șomer angajat pe o perioadă de cel puțin 2 ani.
– Stimulente pentru angajarea ucenicilor și reconversie profesională – 2.500 lei/lună timp de 1 an pentru angajarea pentru cel puțin 2 ani a fiecărui ucenic sau a unei persoane care face reconversie profesională.
Ajunge cu amatorismul și iresponsabilitatea guvernării liberale!
Acum România are nevoie de soluții concrete pentru angajați și pentru antreprenori.
Nu mai e timp de pierdut cu experimente și promisiuni pe hârtie!” a declarat senatorul PSD de Dolj, Radu Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.