Senatorul Radu Preda: Profesorii si elevii din Romania sunt ignorati si jigniti de guvernul Orban

0
1443

„Profesorii și elevii din România au fost prea mult ignorați și jigniți de Guvernul Orban.
Prioritățile guvernului PNL și ale reprezentanților săi din țară sunt cu totul altele decât sănătatea dascălilor și copiilor, care vor începe școala în câteva săptămâni.
Domnule Orban, nu am auzit să vă cereți scuze pentru că i-ați trimis la cârciumă pe profesori, pentru că le-ați blocat majorările salariale, pentru că nu le asigurați echipamente de protecție sanitară la începerea școlii!
De ce tăceți, domnule prim-ministru? De ce nu le spuneți copiilor din toată țara că ați dat ordin parlamentarilor liberali să voteze împotriva dublării alocațiilor și că dumneavoastră considerați că nu e corect să le asigurați măști tuturor elevilor?
Mai vreți să ajungeți din nou la Guvernare după alegerile parlamentare prin sărăcirea și îmbolnăvirea copiilor și profesorilor?
Guvernul liberal are măști gratuite și dezinfectant când vine vorba de interlopi și de familiile lor, dar nu are pentru profesori și pentru elevi.
Guvernul Orban discriminează grav întreg corpul didactic. PNL asigură gratuit echipament de protecție anti-COVID angajaților statului din mai multe domenii, dar atunci când e vorba de sutele de mii de dascăli, de asemenea angajați ai statului, refuză să le asigure minima protecție necesară deși se vor afla în prima linie de expunere la infecția cu noul coronavirus.
PSD nu va accepta niciun compromis când e vorba de soarta și sănătatea copiilor și cadrelor didactice din toată țara!
Aleșii locali și reprezentanții PSD din teritoriu vor lua măsuri ferme pentru protejarea sănătății preșcolarilor și elevilor și dotarea unităților școlare cu măști de protecție și dezinfectant.
La 3 luni de la instituirea obligației prin lege de a asigura măști gratuite persoanelor cu venituri mici, Ludovic Orban de abia se gândește să rezilieze contractul celor care ar fi trebuit să furnizeze măștile și încă n-au făcut-o.” a declarat senatorul PSD de Dolj Radu Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.