Importante opere realizate de Picasso si Rembrandt scoase la licitatie in Londra

0
346
Foto: (c) Dylan Martinez / REUTERS

Opere realizate de Rembrandt şi Picasso sunt scoase la licitaţie săptămâna viitoare, când Sotheby’s organizează prima vânzare faţă în faţă de la debutul perioadei de izolare în Londra cu o serie de lucrări datând din Renaştere până la avangarda europeană, informează Reuters.

Sotheby’s va organiza marţi prima sa licitaţie faţă în faţă după izbucnirea pandemiei la sediul din Bond Street, Londra, propunând spre vânzare 71 de opere create în jumătate de mileniu de istorie a artei europene, de la Gerhard Richter la Rembrandt.

Tabloul semnat de Rembrandt este un autoportret al artistului din tinereţe, unul dintre doar cele trei care se mai află în proprietate privată. Pânza îl înfăţişează pe maestrul olandez într-o postură care denotă încrederea tinereţii. Opera a fost evaluată la o sumă cuprinsă între 12 şi 16 milioane de lire sterline (15-20 de milioane de dolari).

”Este minunat să te întorci în galeriile de aici din Bond Street”, a declarat pentru Reuters Helena Newman, preşedinta filialei europene a Sotheby’s.

Tabloul de Picasso este o imagine seducătoare a iubitei sale, Marie-Therese Walter, în ”Femme Endormie”. Realizat în cărbune pe pânză cu amorsă, faţa, braţele şi buzele sunt înfăţişate prin curbe accentuate, dar trupul este doar sugerat. Preţul picturii este cuprins între 6 şi 9 milioane de lire sterline.

Sumele estimate a fi încasate în urma licitaţiei sunt cuprinse între 128,8 de milioane de lire sterline şi 185,8 milioane de lire sterline.

Licitaţia se va desfăşura cu un public restrâns, iar cei care licitează se vor afla într-o cameră separată, accesul fiind permis pe bază de bilet.

Sursa : Reuters

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.