Aeroportul International Craiova reia cursele catre Londra, Barcelona si Madrid

0
788

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, salută reluarea curselor aeriene operate de pe Aeroportul Internațional Craiova (AIC) către Londra(Luton), Madrid și Barcelona, după suspendarea impusă în contextul pandemiei provocate de noul coronavirus.

„Am primit cu bucurie vestea privind relansarea zborurilor către 3 destinațiifoarte căutate, din state în care trăiesc importante comunități de români. Astfel,primele curse spre Londra și Madrid au loc chiar astăzi, urmând ca de joi să se poată călători și către Barcelona. Este un semnal pozitiv faptul că, după toată această perioadă extrem dedificilă, activitatea aeroportului nostru începe să reintre în normal. Iată că, potrivit informațiilor transmise de operatorul aerian, doar astăzi prin terminalele de la Craiova vor trece peste 500 de pasageri, care vin din sau se îndreaptă către Anglia,Spania și Italia. Îmbucurătoare este și frecvența zborurilor pe rutele care sunt reluate acum,dacă ne gândim că, în cazul Londrei, vorbim despre curse în fiecare zi a săptămânii, în timp ce pentru Barcelona și Madrid sunt prevăzute câte două curse săptămânal.

În continuare, ne preocupăm de îmbunătățirea infrastructurii aeroportului și,în consecință, a condițiilor pe care acesta le oferă atât călătorilor, cât și companiilor de profil. Chiar în aceste zile, documentația elaborată de către colegii noștri de la AIC pentru proiectul de modernizare și extindere susținut din fonduri europene, cu ovaloare estimată de 75 de milioane de euro, a fost înaintată spre analiză consultanților de la JASPERS, preconizându-se că în toamnă va putea fi depusă șicererea de finanțare. În paralel, echipa de la aeroport se pregătește pentru semnarea contractului definanțare, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a investiției care vizeazăsecurizarea completă a AIC, un demers în valoare de 17 milioane de euro. Nu în ultimul rând, se află în plină derulare proiectul nostru de peste 6 milioane de euro, finanțat din bugetul propriu al instituției, prin care realizăm extinderea actualelor terminale de plecări și de sosiri“, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa. La rândul său, directorul Aeroportului Internațional Craiova, Adrian Predescu, a declarat: „Anunțul privind reluarea celor trei curse aeriene regulate marchează o impulsionare considerabilă a activității AIC, numărul zborurilor crescând de peste 2 ori. Ajungem, din acest moment, la 18 decolări și tot atâtea aterizări în fiecare săptămână, iar Craiova este conectată cu 7 destinații din spațiul european: Roma, Milano, Bologna, Madrid, Barcelona, Köln și Londra.

Trebuie menționat faptul că toate cursele către Spania, Germania și Italia au o frecvență de 2 zboruri pe săptămână, iar către Anglia – în fiecare zi.“

Comunicat de presa Consiliul Judetean Dolj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.