O treime dintre angajatii Ford cu contract pe perioada determinata raman acasa

0
450

Scaderea brusca a economiei globale in contextul pandemiei de coronavirus situeaza  industria auto sub nivelul normal de productie la nivel global și, mai ales, european, determinand producătorul Ford să limiteze numărul de angajați din uzina de la Craiova, corespunzător cererii pieței și, implicit, producției. Deoarece fabrica este nevoită să mențină o parte dintre angajați în șomaj tehnic, soluția aleasă pentru reducerea costurilor a fost să nu mai prelungească contractele pe perioadă determinată.

Ford a reluat  producția de la Craiova, după ce angajații au fost trimiși în șomaj tehnic. Potrivit informațiilor transmise de companie, încă nu se lucrează în schimbul al treilea, atâta timp cât cererea nu va reveni la un nivel care să justifice acest lucru. Situația a fost confirmată de reprezentanții Ford inclusiv pentru acest moment, fiind vorba despre circa 1.600 de persoane aflate încă în șomaj tehnic.

Astfel din totalul de 667 contracte pe perioada determinata, o treime nu se vor mai intoarce la lucru.

Fabrica Ford a reluat, pe 4 mai, producţia de vehicule şi motoare la principalele sale uzine din Europa iar pentru uzina de la Craiova a anunţat că va relua activitatea în mod etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în secţia de producţie vehicule, cât şi în cea de producţie motoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.