Salubritate Craiova efectuaza campania de dezinsectie in oras in perioada 25.06.-10.07.2020

0
561

SC Salubritate Craiova SRL desfășoară, în perioada 25.06-10.07.2020, o campanie de dezinsecție prin pulverizare terestră a insecticidelor pe domeniul public, intervenție ce are ca scop combaterea insectelor dăunătoare. Echipele care acționează la nivelul Craiovei au efectuat, în noaptea de 25 spre 26 iunie,operațiunea de larvicidare pe suprafața lacurilor din municipiu, urmând ca în această noapte (26 spre 27iunie) să intervină în Parcul Nicolae Romanescu, iar în noaptea de 27 spre 28 iunie în Parcul Tineretului.

Dezinsecția în celelalte cartiere ale Craiovei va fi demarată în data de 29 iunie, aceasta urmând să sedesfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente. Produsele biocide folosite în cadrul acestei intervenții sunt Vectobac WG (larvicidare) și Solfac Trio, aflate în grupa a treia de toxicitate și avizate de Ministerul Sănătății.

Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de 762.35 hectare. Reamintim proprietarilor de terenuri, agenților economici, instituțiilor publice și asociațiilor de proprietari din municipiul Craiova că, potrivit art. 109 din Regulamentul privind desfășurarea activităților desalubrizare, au obligația de a realiza dezinsecția în spațiile deținute cu orice titlu. Frecvența intervenției este prevăzută la art. 105: „-(1) Din punctul de vedere al frecvenței, dezinsecția pentru combaterea țânțarilor se execută:

a) lunar, în sezonul cald, pentru spațiile deschise prevăzute în programul unitar de acțiune; b) minimum 3 tratamente pe an și ori de câte ori este nevoie, în spațiile comune închise ale clădirilor.(2) Pentru combaterea altor vectori dezinsecția se execută: a) trimestrial și ori de câte ori este nevoie, în spațiile închise ale operatorilor economici cu profil nealimentar,instituțiilor publice și spațiile comune închise ale clădirilor; b) lunar și ori de câte ori este nevoie, în spațiile închise ale operatorilor economici cu profil alimentar și aleunităților sanitare;

c) numai la solicitarea persoanelor fizice din spațiile cu destinație de locuință”.De asemenea, potrivit prevederilor art.4 lit. d din HCL nr. 319/2009, cu modificările cu completările ulterioare, prin care a fost aprobat Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, precum şi stabilirea, constatarea şi sancţionarea faptelor ce constituie contravenţii  se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 – 2.500 lei pentru persoane fizice și 1.000 – 2.500 lei pentru persoane juridice „neasigurarea condiţiilor de igienă prin operaţii de curăţenie,dezinsecţie şi deratizare a locuinţelor individuale, blocurilor de locuinţe, anexe gospodăreşti, în jurulblocurilor de locuinţe ori în jurul spaţiilor în care îşi desfăşoară activitatea, de către proprietari, chiriaşi orideţinătorii legali”.
Conform comunicatului de presa dat de SC. Salubritate Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.