Senatorul PSD, Radu Preda: Linia rosie peste care nu trecem este Legea Pensiilor

0
1990

Senatorul PSD de Dolj, Radu Preda a avut astazi, 26 iunie, o intrevedere la cabinetul senatorial cu Presedintele Asociatiei Pensionarilor Civili ” Mihai Viteazul” ,Marian Trifan, organizatie cu peste 5000 de membri la nivelul judetului, in care au discutat despre  pensii care de la 1 septembrie 2020 trebuie sa creasca cu 40%.

Marian Trifan spune:

„Guvernul PNL a venit cu un program, in care a vorbit de pensiile decente. A doua oara cand s-a facut bugetul statului, si-au asumat raspunderea pe buget, aratand ca exista bani pentru cresterea punctului de pensie de la 1265 la 1775 ron cu data de 1 septembrie 2020. Vreau sa spun ca am ramas surprins cu procentul asta  despre care se vorbeste ca il vor da, care nu e  ceva sigur!

In urma acestor lucruri am facut un demers , incepand de la conducerea statului, pana la Ministerul Muncii, iar raspunsurile pe care le-am primit, sa spun asa, fara sa folosesc cuvinte jignitoare, sunt ca si cum as fi vorbit cu niste oameni care nu cunosc situatia pensionarilor din Romania.

Vreau sa va amintesc, in calitatea mea de presedinte al Consiliului Judetean al Persoanelor Varstinice,  presedinte al Pensionarilor Civili „Mihai Viteazul”,  vicepresedinte al Federatiei Nationale a Pensionarilor din Romania,faptul ca  la nivel de Comitet Director s-au hotarat actiuni,in cazul in care nu se rezolva problema,  fiindca , deoarece 40% este popular, dar legal, conform art. 86, alineatul b, din legea 127/2019, e prevederea trecerii de la 1265 la 1775 cu 1 septembrie.  Atunci daca ni se da 10% inseamna ca ni se taie din dreptul nostru de pensie si este neconstitutional, ilegal!

Vreau sa va pun o intrebare , domnule senator: Daca s-ar face motiune de cenzura pentru fiecare ministru din Guvernul Romaniei, s-ar mai putea  da o Ordonanta de Urgenta care sa modifice legea Pensiilor?”

Senatorul PSD de Dolj, Radu Preda:

” Cu siguranta, Nu!  Referitor la marirea punctului de pensie, asa cum solicitati dumneavoastra , in conformitate cu prevederile legii, avem angajamentul celor de la PNL ca in Bugetul de Stat sunt prevazute sumele necesare pentru a se mari. In calitate de lider al Grupului Senatorial PSD din Senatul Romaniei, va spun ca in ceea ce ne priveste pe noi, linia rosie, peste care nu se trece, oricat ar vrea  Guvernul Orban, o reprezinta Legea Pensiilor. Cu siguranta nu vom intelege niciodata de ce nu se respecta Legea Pensiilor. Este o lege care s-a elaborat in timp, nu este o lege facuta de pe o zi pe alta.

Dumneavoastra, seniorii nostri v-ati platit contributiile la stat si nu primiti nici o pomana. Este dreptul dumneavoastra!

In legatura cu ceea ce ar trebui sa se intample de la 1 septembrie, pot sa va spun ca am fost intr-un dialog permanent cu Ministerul Muncii, cu colegii din Senat de la PNL, dar raspunsurile pe care le avem la ora asta sunt destul de firave si pe un ton care nu ne face sa ne gandim la ceva bun. Pot sa va spun ca picatura care va umple paharul si va dobori din nou guvernul Orban va fi aceasta indecizie a lor, sau mai degraba dorinta de a nu mari punctul de pensie. Punctul de pensie trebuie sa se  mareasca, nu este nimic negociabil aici!

Drepturile oamenilor trebuiesc respectate, in caz contrar, cred eu ca motiunea de cenzura va trece!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.